• Anže Dimec drugi med športniki Celja, Staše Lubej kljub svetovnemu naslovu ni med najboljšimi

  Anže Dimec drugi med športniki Celja, Staše Lubej kljub svetovnemu naslovu ni med najboljšimi

  Tekmovalec Športnega kluba Hyong Anže Dimec se je na izboru za naj športnika Celja 2013 uvrstil na drugo mesto, med njegovimi uspehi lanskega leta pa je bronasto odličje na evropskem prvenstvu v taekwon-doju na Švedskem. Za športnika Celja je bil izbran judoist Rok Drakšič, ki je lani osvojil naslov evropskega prvaka. Na tretje mesto so izbrali prav tako judoista Adrijana Gomboca.

  Pri ženskah je zmagala judoistka Lucija Polavder, ki je lani osvjila naslov evropske prvakinje. Druga je bila metalka kopja Martina Ratej, ki se na svetovnem prvenstvu z 20. mestom ni uvrstila v finale, tretja pa je bila judoistka Ana Velenšek, lani srebrna na evropskem prvenstvu.

  Tekmovalka Hyonga Staša Lubej, ki je lani osvojila naslov svetovne prvakinje v kickboxingu in evropske prvakinje v taekwon-doju, se tako po izboru Športne zveze Celje ni uvrstila med najuspešnejše športnice Celja.

  Posebno priznanje Športne zveze Celje je prejela judoistka Vlora Beđeti za tretje mesto na svetovnem prvenstvu.

  Za najboljšo moško ekipo je bil izbran judo klub Z dežele Sankaku, za najboljšo žensko ekipo pa Ženski košarkarski klub Athlete Celje.

  Športna zveza najboljšpe celjske športnike izbira z glasovanjem, v katerem sodelujejo celjska športna društva, celjski olimpijci, dosedanji najboljši športniki Celja, vse osnovne in srednje šole v Celju, medijske hiše v Celju in tamkajšnji športni novinarji, vodstvo Mestne občine Celje, bloudkovi nagrajenci iz Celja, nekdanji predsedniki Športne zveze Celja, vsi člani izvršnega odbora in predsednik nadzornega odbora Športne zveze Celje ter predstavniki širše javnosti po naključnem izboru komisije.

  20140129_224124

Leave a reply

Cancel reply