• 3X BRON NA IRISH OPEN 2019

  3X BRON NA IRISH OPEN 2019

  Ta vikend (1.3.-3.3.2019) v Dublinu poteka eden najmočnejših in največjih mednarodnih tekmovanj v kickboxingu na svetu. Tekmovanje gosti 35 držav, 296 klubov in kar 3615 tekmovalcev.

  Prvič letos je na tem prestižnem tekmovanju tudi ŠK Hyong. V ogenj sta poslani aktualni kadetski svetovni prvakinji, dvojčici Žagar Slemenšek.

  Dvojčici tekmujeta v svojih kategorijah v light contactu in point fightu, za piko na i pa še v absolutni kategoriji pointfighta – GRAND CHAMPION.

  Prvi dan tekmovanja v light contactu (LC) je  za tekmovalce že zaključeno in dekleti sta se tudi tokrat dobro odrezali ter se obe okitili z BRONASTIM odličjem.

  V kategoriji mladink v LC do 60 kg je Alisa Žagar Slemenšek po prvem prostem kolu najprej premagala Irko, nato pa še Italijanko, v polfinalu pa je morala premoč priznati Britanki.

  V kategoriji mladink LC do 55 kg je Larisa Žagar Slemenšek prav tako po prostem prvem kolu premagala domačinko, nato pa je v prvem delu proti odlični borki iz Anglije naredila preveč napak. Kljub odličnemu drugemu delu ni uspela nadoknaditi zaostanka in morala prepustiti zmago Angležinji, tudi kasnejši zmagovalki.

  Danes, drugi dan tekmovanja, je v Dublinu na vrsti disciplina point fight.

  Larisa Žagar Slemenšek je svoje borbe v kategoriji mladink -55kg odlično izpeljala. Po sicer tesnem dvoboju je v polfinalni borbi izgubila, a so bile tri zmage dovolj za odlično TRETJE mesto.

  Alisi Žagar Slemenšek se tokrat ni izšlo, kot bi si želela, in je žal izgubila v prvem kolu.

  Zadnji dan tekmovanja je bilo usmerjeno v disciplino point fight. Borci in borke so se potegovali za laskavi naslov najboljšega vseh kategorij.

  Prestižni naslov GRAND CHAMPION je med mladinkami, kjer sta se borili tudi naši dvojčici, osvojila Kanadčanka Elizabeth Rouillard.

  Alisa Žagar Slemešek je žal, v prvem kolu klonila proti Italijanki, Larisa Žagar Slemenšek pa je po prvem prostem kolu premagala Grkinjo, nato pa je poraz morala priznati zmagovalki kategorije. Tako je na koncu izmed 46-timi tekmovalkami zasedla odlično deveto mesto.

Leave a reply

Cancel reply