• 8 MEDALJ ZA HYONG NA NIZOZEMSKEM

  8 MEDALJ ZA HYONG NA NIZOZEMSKEM

  Osem mladih borcev celjskega Športnega kluba Hyong je na mednarodnem turnirju v taekwondoju ITF Dutch Open, ki je potekalo v soboto v mestu Helmond na Nizozemskem, osvojilo osem medalj.

  Dvojčici Alisa  in Larisa Žagar Slemešek sta ponovno blesteli. V kategoriji mladink do 60kg sta se med 18 tekmovalkami pomerili v finalu, v katerem je Alisa osvojila zlato, Larisa pa srebrno odličje.

  V odprti kategoriji med mladinkami sta dvojčici vlogi zamenjali in med 12 tekmovalkami je Larisa osvojila prvo in Alisa drugo mesto. Po repesažu je na nehvaležnem četrtem mestu končala še tretja hyongovka, Maša Kenjalo, ki je sicer v svoji kategoriji mladink do 65kg osvojila tretje mesto.

  V finalni borbi in močni konkurenci mladincev do 62kg je Kemal Kabilović moral priznati poraz in tako med 31 tekmovalci osvojil odlično drugo mesto.

  Bron sta si priborila tudi Maj Grunt med mladinci do 50kg in Lana May Pratnemer pri deklicah do 160 cm.

  Jan Bratušek je v svoji kategoriji pristal na 5. mestu. Po prvi borbi je moral priznati poraz v drugem kolu proti kasnejšemu zmagovalcu.

  Nina Kitek je nabrala nove izkušnje v borbi z Irko

  Odlično pa sta se dvojčici Žagar Slemenšek tokrat izkazali tudi v formah. Pri mladinkah I. Dan je Larisa tesno izgubila dvoboj za medaljo in tako pristala na  5. mestu med 53 tekmovalkami. Alisa je izpadla kolo prej in osvojila spoštovanja vredno 9.mesto.

  Na tekmovanju je nastopilo 1421 tekmovalcev iz 82 klubov in 19 držav.

  Čestitke vsem tekmovalcem za trdo in garaško delo, ki prinaša odlične rezultate. Brez pravega trenerja, Uroša Bernarda, takšnega uspeha ne bi bili deležni, tako vse čestitke tudi njemu. Velika hvala tudi staršem za vso podporo ter našim  spremljevalcem in sodnikom  David Alif in Anže Dimec ter Patricijia Sluga.

Leave a reply

Cancel reply