• DRŽAVNO PRVENSTVO V KICKBOXINGU 2019

    DRŽAVNO PRVENSTVO V KICKBOXINGU 2019

    Tekmovalci Športnega kluba Hyong so na državnem prvenstvu v kickboxingu, ki je potekalo v soboto, 16. 3., na Ptuju osvojili 10 naslovov državnih prvakov. Naslove si je priborilo šest tekmovalcev: trikrat je bila najboljša Nika Kitek (v light kontaktu do 55 kg in do 60 kg ter v point fightu do 55 kg), po dvakrat Lana May Pratnemer (v point fightu do 37 kg in do 42 kg) in Maša Kenjalo, Larisa Žagar Slemenšek in Alisa Žagar Slemenšek(v light kontaktu in point fightu) ter po enkrat Manuel Sečić .

    Naša dolgoletna in prvotna dejavnost je poučevanje taekwondoja verzije ITF, a zaradi velike podobnosti osnov udarcev in tehnike vedno več naših mladih varovancev nastopa tudi na tekmovanjih kickboxinga, in to zelo dobro. Dvojčici, aktualni svetovni kadetski prvakinji v light contactu, prihajata iz borilne veščine z načeli in vrednotami.  Od svojega petega leta starosti obiskujeta treninge taekwondoja. Prav tako sta svetovni prvakinji v taekwondoju Petra Žolnir in Staša Lubej osvojili svet kickboxinga na osnovah  taekwondoja. Tako je Staša Lubej leta 2006 osvojila naslov mladinske svetovne prvakinje, sedem let kasneje pa si je še kot članica prisvojila kategorijo v light kontaktu. Petra Žolnir je v letu 2009 osvojila naslov podprvakinje, kar je bilo za čas Hyonga pri članicah takrat največji dosežek.

    Kickboxing je moderen in vsem dosti bolj znan in zanimiv šport. Pri ŠK Hyong vztrajamo pri osnovah, zato imamo za otroke vadbo že od petega leta starosti, ki  je na las podobna kickboxingu. Leta izkušenj in rezultati naI, da imamo dobre osnove, zato se držimo korenin, saj nam je v  prvi vrsti pomemben odnos in kakovosten način treninga. Zavedati se je treba, da državni, evropski in svetovni prvaki ne nastanejo čez noč, zato je potrebna močna volja, vztrajnost, trdo delo in dober trener.

    Zelo smo ponosni na naš podmladek, naše najmlajše, ki vstopajo v svet športa in borilne veščine. Ne pozabimo, GIBANJE  je pomembno in je naša prihodnost.

Leave a reply

Cancel reply