• EKIPNE EVROPSKE PRVAKINJE, 2x SREBRO in 3x BRON

  EKIPNE EVROPSKE PRVAKINJE, 2x SREBRO in 3x BRON

  MLADINSKO IN ČLANSKO EVROPSKO PRVENSTVO V TAEKWONDOJU

  Ta teden med 23. – 28.11.2021 se v španskem mestu La Nucia odvija mladinsko in člansko evropsko prvenstvo v taekwondoju, verzije ITF.

  Glavni trener Hyonga in reprezentančni trener, Uroš Bernard je ponovno opravil odlično delo. Svoje štiri varovanke, ki so letos še zadnjič nastopile kot mladinke, je popeljal do ekipne zmage. Tako danes Larisa Žagar Slemenše, Alisa Žagar Slemenešk, Maša Kenjalo, Nina Kitek, Tyra Barada in Rima Jaki obe iz mariborskega  kluba BB Hwarang, slavijo zmago in s ponosom tudi naziv mladinskih prvakinj v ekipnih borbah.

  Dekleta so med deseterico ekip, morala premagati najprej zelo močno ekipo iz Ukrajine, rezultat je bil zelo tesen a so na koncu le povedla in tako z vedno večjo razliko, najprej premagala Irke, v finalu pa z rezultatom 17:1 še Poljakinje. Čestitke dekletom in seveda tudi trenerju za odlično taktiko in podporo.

  Tudi članska ženska ekipa si je nadala naslov evropskih podprvakinj. Tina Baloh, sicer članica in zelo uspešna tekmovalka v kickboxingu, kluba Pon Do Kwan iz Zagorja, se zadnjih nekaj let pridno udeležuje tudi treningov v Hyongu in tako tudi nastopa na večjih tekmovanjih evropskega in svetovnega kova v taekwondoju. Ekipo deklet so poleg Tine, sestavljale še Elizabeta Crnkovič, Lucija Regvat, Urška Gazvoda in Urša Trdin. V prvem kolu so dekleta premagala romunsko ekipo, nato Irke, v finalu pa so žal izgubile s Poljakinjami. Uroš Bernard je tako tudi člansko ekipo pospremil do srebrne kolajne.

  Dan prej pa so se na tatamijih odvijale tudi posamične borbe, kjer je naša četverica osvojila kar tri bronasta in eno srebrno odličje.

  Alisa Žagar Slemenšek je postala mladinska podprvakinja, njena sestra dvojčica pa je v isti kategoriji do 65kg osvojila bron. Alisa Žagar Slemenšek je v prvem kolu z 2:0 premagala Ukrajinko Tarasenko Victoria, nato s 4:0 Norvežanko Ayala-Trujillo Luna-Silvana, nato se je že v pol finalu morala pomeriti s svojo sestro dvojčico kjer je po tesnem dvoboju odločila točka v prid Alisi, ki je nato v finalu morala premoč priznati nasprotnici Eleni Shadskaya iz Rusije.

  Larisa Žagar Slemenšek je vse svoje nasprotnice premagala z rezultatom 4:0. Najprej ji je morala premoč priznati Norvežanka Berle Aurora Donheim, nato Nizozemka, Wemmers Robin in nato še Angležinja Isabela Wessels.

  V kategoriji borb do 60kg pa so se pomerili Nika Kitek in Maša Kenjalo. Nina je prav tako kot Larisa z rezultatom 4:0 premagala vse svoje nasprotnice. Nemko, Collien D-amato, Romunko, Claudio Teofono Postu ter Ukrajinko, Daryno Mamchurenko,  vse do pol finala, kjer je izgubila z Irko Cristine Franko, ki je kasneje v finalu premagala tudi Mašino nasprotnico, Italijanko in tako postala evropska prvakinja.

  Maša Kenjalo je bila v prvem kolu prosta, nato pa je s 3:0 premagala Španko, Valerio Pol Palacios, ter predstavnico Irske, Eleno Crowly. V pol finalu pa je premoč morala priznati Valerii Checcucci.

  V kategoriji je do 65kg je nastopilo 23, do 60kg pa 21 tekmovalk.

  Evropski prvaki so postali tudi mladinci, s trenerjem Alešom Zemljičem na čelu.

  Čestitamo vsem nastopajočim, tako trenerjem kot tekmovalcem za izjemne dosežke. Slovenija je tako s šestimi (6) zlatimi, petimi (5) srebrnimi in šestimi (6) bronastimi kolajnami pristala na odličnem 4. mestu z deveindvajsetimi (29) tekmovalci med devtindvajsetimi (29) nastopajočimi državami.

  Še posebej pa ČESTITKE vsem našim dekletom Alisa Žagar Slemenšek, Larisa Žagar Slemenšek, Maša Kenjalo, Nina Kitek in Tina Baloh za odlične nastope ter seveda trenerju Urošu Bernardu za izvrstno delo trenerja.

  Zahvala pa gre seveda tudi staršem tekmovalk, za podporo v domačem okolju, v tako napornem tekmovalnem in hkrati dolgem ne tekmovalnem obdobju. Veseli smo, da smo del odličnega tima….naj traja, Gooooo HYONG!

  Na tekmovanju se je zvrstilo 1060 nastopov in 575 tekmovalcev.

Leave a reply

Cancel reply