• Hyongovci na Golden Glove devetkrat na stopničkah

  Hyongovci na Golden Glove devetkrat na stopničkah

  Borci Športnega kluba Hyong so se na evropskem pokalu v kickboxingu Golden Glove, ki je potekal od 17. do 19. januarja v Coneglianu v Italiji, devetkrat povzpeli na zmagovalne stopničke – enkrat so osvojili prvo, dvakrat drugo in šestkrat tretje mesto.

  Prvo mesto je osvojil Tarik Kabilović v light kontaktu starejših kadetov (šolski pasovi) do 50 kg, kjer je v finalu ugnal Ukrajinca Denisa Denisenka. Tarik je bil poleg tega v light kontaktu starejših kadetov (črni pas) do 47 kg tretji.

  Kar trikrat se je na zmagovalni oder povzpela Maša Kenjalo, in sicer je bila druga v point fightu mladink do 65 kg in light kontaktu mladink do 65 kg ter tretja v point fightu mladink do 70 kg.

  Tretja mesta so osvojili Iva Rakanović (deklice point fight do 30 kg), dvakrat Aleksandra Rovan (starejše kadetinje point fight barvni pasovi do 45 kg in črni pasovi do 42 kg) in Larisa Žagar Slemenšek (mladinke point fight do 60 kg). Larisa je bila med drugim tudi 5. v odprti kategoriji point fighta deklet.
  Lana Pratnemer je žal izgubila v prvem kolu.
  Prvič sta na tatamije to vrstnega tipa tekmovanja stopila tudi mlajša kadeta Anej Žolnir in Mark Spreitzer, ki pa sta domov odnesla neprecenljive izkušnje v disciplini point fight.

  Na tekmovanju je nastopilo 719 tekmovalcev iz 112 klubov.
  Vsem tekmovalcem in podpornikom ter navijačem čestitamo. Čestitke pa prav tako tudi trenerju Urošu Bernardu.

Leave a reply

Cancel reply