• Hyongovci na svetovnem pokalu v kickboxingu

  Hyongovci na svetovnem pokalu v kickboxingu

  V Budimpešti so se ta vikend med 3. in.6.junijem2022 mudili naši Hyongovci. Svetovni pokal v kickboxingu je obiskalo kar 264 klubov iz vsega sveta ter nastopilo 1781 tekmovalcev.

  Naši kadeti so se odrezali po svojih najboljših močeh. Za nekatere je bilo to prvo tovrstno tekmovanje in trener Uroš Bernard je bil s prikazanimi borbami zadovoljen. Borci so se izkazali in pokazali svojo borbenost in predanost.

  Iva Rakanović   je med mlajšimi kadetinjami zasedla 1. mesto v borbah LC -42kg,  2. mesto v  LC -37 kg v dveh,  navsezadnje pa je zasedla še 2x 3. mesto med mlajšimi kadetinjami v PF in LC.

  Naši članici, sta tokrat imeli smolo, zlasti Larisa Žagar Slemenšek, ko je po prostem prvem kolu premagala Argentinko, Canut Camila, v tretjem kolu pa je zaradi poškodbe morala borbo žal predati. Zasedla je sicer odlično 3.mesto v kategoriji članic LC – 65kg.

  Maša Kenjalo  pa je žal izgubila že v prvem kolu. Njena nasprotnica, domačinka Busa Andrea  je kasneje zasedla drugo mesto.

  Kadeti Gal Jus, Mark Sršen in Anej Žolnir so prav tako morali premoč predati že v prvem kolu. So pa na tekmovanju nastopili prvič in tako pridobili pomembne izkušnje na večjih tekmovanjih.

  Vsem tekmovalcem ČESTITAMO za njihove nastope in osvojene medalje.

  Kot vedno zelo ponosni na naše Hyongovce. Zahvala gre seveda vsem spremljevalcem in trenerjema Urošu Bernardu in Patriciji Dimec.

Leave a reply

Cancel reply