• Larisa svetovna podprvakinja v kickboxingu

  Larisa svetovna podprvakinja v kickboxingu

  Larisa Žagar Slemenšek se je na svetovnem prvenstvu v kickboxingu tokrat prvič pomerila v članski kategoriji in jo skupaj s trenerjem Urošem Bernardom izpeljala odlično. V  finalu je sicer za las izgubila a se tako zavihtela na odlično drugo mesto. Domov tako prihaja z nazivom svetovne podprvakinje v kickboxingu.

  Na tekmovanju, ki se že cel teden (18.10. – 23.10.2021) odvija v italijanskem Jesolu,  pod zelo strogimi in doslednimi pravili glede Covid-19 ukrepov, je kljub temu nastopilo  nekaj več kot 1500 tekmovalcev iz 68 držav. Slovenijo je zastopalo 27 posameznikov, med njimi tudi naša Larisa Žagar Slemenšek.

  Larisa je nastopila v dveh disciplinah (PF) point fight in (LC) light contact. V prvi je žal že v prvem kolu izpadla medtem ko je v LC, v kategoriji do -65kg med petnajstimi tekmovalkami s celega sveta, prišla vse do finala. Po  tesnem in neodločenem boju skoraj vse do zadnjega, se je tehtnica žal prevesila v prid nasprotnice, Nemke KEMPER STEFANIE.

  Larisa je tako s svojim prvim nastopom v članski kategoriji zasedla odlično drugo mesto na svetovnem prvenstvu v kickboxingu.

  V prvem kolu je z 2:1 ugnala Italijanko OLIVERIO FRANCESCA, nato Avstrijko LEDEBUR BEATRICE, prav tako z 2:1, s 3:0 je v polfinalu premagala še ZNAOR ELO iz Hrvaške.

  Odlično so se odrezali tudi preostali člani slovenske reprezentance, ki so prav tako dosegli nekaj izvrstnih rezultatov ter kar štiri naslove svetovnih prvakov, štiri podprvake in sedem tretjih mest.

   

  Čestitke trenerju Urošu Bernardu in Larisi Žagar Slemenšek za izvrsten uspeh. Obdobje v zadnjem dobrem letu ni bilo pisno na kožo ne tekmovalcem niti trenerjem….a jima je več kot le uspelo.

   

  Čez dobra dva tedna naše tekmovalce čaka že naslednje tekmovanje in sicer Mladinsko in kadetsko evropsko prvenstvo v kickboxingu, ki se bo izvajalo v Budvi. Takrat se bo Larisi pridružila še trojica tekmovalk ŠK HYonga: Alisa Žagar Slemenšek, Mašak Kenjalo in Nina Kitek.

  Team Hyong ponosno navija in stiska pesti tudi v prihodnje.

  #teamHyobng

Leave a reply

Cancel reply