• SESTRSKI FINALNI DVOBOJ

  SESTRSKI FINALNI DVOBOJ

  Larisa EVROPSKA PRVAKINJA, Alisa PODPRVAKINJA

  EVROPSKO PRVENSTVO ZA KADETE IN MLADINCE V KICKBOXINGU

  Ta teden (5.-14.11.2021) se v Črni gori (Budva) odvija evropsko prvenstvo v kickboxingu za kadete in mladince. Uroš Bernard je tudi tokrat kot klubski trener in trener reprezentance odlično opravil svoje delo. Vse svoje tri varovanke je popeljal do medalje, Lariso Žagar Slemenšek pa kar dva krat.

  Dekleta so letos v starostni kategoriji, ki jim omogoča, da so se še zadnjikrat na velikem tekmovanju pomerila med mladinkami  in tako ponovno dokazala, da so pripravljena na člansko kategorijo.

  Najbolj nas je razveselil  sestrski finale, kjer si je laskavi naslov evropske prvakinje nadela LARISA Žagar Slemenšek, njena sestra dvojčica, ALISA  Žagar Slemenšek pa je postala evropska podprvakinja. Alisa se je po dolgem premoru zaradi poškodbe in rehabilitacije ramena prvič po dveh letih vrnila na tatamije  in se previdno a borbeno prebila do težko pričakovanega finala. Alisa je imela pred borbo, kjer je premagala Madžarko Ramono Nagy s 3:0, nato je prav tako premagala Nemko Anno Ysewyn , ter predčasno končala borbo proti Grkinji, Anastasii Zoe Megalooikonomou.

  Larisa Žagar Slemenšek je prav tako v pred kolu premagala nasprotnico iz madžarske, Lena Rajos s 3:0. V drugem kolu je prav tako premagala Rusinjo, Eleno Shadskaia, v tretjem kolu pa v pičlih 20 sekundah prav tako predčasno zaključila borbo z Grkinjo, Anastasio Tsipa.

  Sestri sta se tako pomerili v finalni borbi light contacta (LC) in domov odnesli zlato in srebro. Tukaj pa se zbirka medalj za Športni klub Hyong sploh še ne konča.

  Maša Kenjalo je prav tako nastopila v kategoriji mladink (LC) -60kg in med deseterico tekmovalk zasedla odlično tretje mesto. V pol finalu je morala premoč priznati nasprotnici iz Norveške, Lisi Danielsen.

  Larisa Žagar Slemenšek se je pomerila tudi v disciplini (PF) point fight in se tudi tam uspešno prebila do pol finala, kjer je za  las izgubila proti predstavnici Nemčije, Melini Cehajic  (12:14), ki je na koncu postala tudi evropska prvakinja v point fightu -65kg.

  Larisa ima v soboto še en nastop. Z ekipo se bo pomerila v borbah PF.

  Uroš Bernard se tako ponovno lahko pohvali z izjemnimi rezultati naših deklet, kot tudi slovenskih nastopov na sploh. Do danes se med desetimi (10)  slovenskimi finalnimi borbami, Slovenija lahko pohvali s kar osmimi (8)  naslovi evropskih prvakov in  petimi (5) srebri in osmimi (8) tretjimi mesti. Izjemen izkupiček za 29 slovenskih borcev, ki pa še ni čisto zaključen.

  Vse kar je lahko rečemo je le to, da smo sila ponosni na naša dekleta in trenerja Uroša Bernarda ter jim ČESTITAMO. Trud, vztrajnost in skrbno načrtovano ter trdo delo več let, je obrodilo sadove.

  Na tekmovanju je sicer nastopilo 39 držav, 1128 borcev in bork, zvrstilo pa se je 1418 nastopov.

Leave a reply

Cancel reply