• ŠK Hyong odlično v začetek tekmovalne sezone

  ŠK Hyong odlično v začetek tekmovalne sezone

  Športni klub Hyong se je med 18. in 20. januarjem mudil v Italiji v mestu Conegliano, na evropskem pokalu Gloden glove 2019, v kickboxingu. Osem tekmovalcev, ki so skupno nastopili v 17 kategorijah so domov prinesli kar 12 odličij. S tem je glavni trener Uroš Bernard ponovno zastavil visoke cilje in pričakovanja za novo tekmovalno sezono, ki jih čaka.

  PRVO mesto med mladinci in mladinkami v disciplini light contact (LC) sta osvojila Kemal Kabilović do 63kg  in Alisa Žagar Slemenšek do 60kg.

  DRUGO mesto med mladinkami v disciplini point fight (PF) do 60kg je osvojila Larisa Žagar Slemenšek, v disciplini LC pa Maša Kenjalo.

  Med kadeti in kadetinjami so se v isti disciplini (LC) s srebrom okitili Jan Bratušek, Maj Grunt in Nina Kitek. Starostno kategorijo nižje, med deklicami pa si je srebro nadela Lana May Pratnemer, ki je poleg tega še 3x stala na stopničkah za tretje mesto.

  Poleg Lane je TRETJE mesto v kategoriji mladink, v disciplini LC zasedla še Larisa Žagar Slemenšek.

  Trener Športnega kluba Hyong, Uroš Bernard je bil s prikazanimi borbami svojih varovancev za začetek tekmovalne sezone zadovoljen. Okvir je zastavljen, sedaj pa jih čaka še ogromno dela in nadgradnje treningov ter analize, za tekme ki šele prihajajo. Do sredine pomladi jih poleg ostalih mednarodnih tekmovanj, svetovnih in evropskih pokalov, čaka tudi svetovno prvenstvo v taekwondoju v Nemčiji, avgusta pa evropsko prvenstvo v kickboxingu.

  Hoyongovci tako že ta konec tedna hitijo po nove izkušnje na Nizozemsko, nato v Karlovac, Irsko, Avstrijo….

  Za uspehe mladim borcem in trenerju ter desni roki Davidu Alifu, čestitamo in stiskamo pesti dalje.

  Skupno: 110 klubov in 1430 tekmovalcev.

Leave a reply

Cancel reply