• ZLATA MAŠA Z OPEN DUTCH 2020

  ZLATA MAŠA Z OPEN DUTCH 2020

  Športni klub Hyong se je pretekli vikend potepal na mednarodnem tekmovanju v taekwondoju na Nizozemskem. Tekmovanja se je udeležilo 693 tekmovalcev iz 99 klubov.

  Tokrat je Hyongovce, predvsem zaradi bolezni in poškodb, zastopalo okrnjeno število tekmovalcev.

  Najboljša v svoji kategoriji mladink je bila Maša Kenjalo. Nastopila je tudi v kategoriji niže, vendar je morala premoč priznati že v prvem kolu, proti kasneje prvo uvrščeni irski tekmovalki.

  Jan Alif se je tokrat prvič podal na to vrstno tekmovanje. V formah je  tesno izgubil proti domačinu 2:3, v borbah pa je nove izkušnje pridobil na tatamiju z nemškim borcem.

  Lana Pratnemer je žal klonila že v prvi borbi proti Švedinji Genc.

  To je bilo prvo tekmovanje v taekwondoju  v novi sezoni za Športni klub Hyong.

  Naši tekmovalci, so se skupaj s trenerjem Urošem Bernardom in zvestimi navijači po tekmovanju odpeljali še do bližnjega Amsterdama. Ogled prečudovitega mesta in obisk sobe pobega (escape room) jim je dal novih moči, okrepil klubske in tudi medsebojne vezi.

  Vsem tekmovalcem in podpornikom ter navijačem in seveda  trenerju,  čestitamo in stojimo ob strani tako doma kot na vseh tekmovanjih.

  Tekmovalce letos v taekwondoju čakata dve pomembnejši tekmovanji in sicer Evropsko prvenstvo konec aprila ter Svetovni pokal v Kopru, ki se bo odvil v oktobru.

  Sezona se je šele začela mi pa si želimo le zdravo ter uspešno sezono 2020 brez poškodb.

Leave a reply

Cancel reply