• Staša Lubej svetovna prvakinja

  Staša Lubej svetovna prvakinja

  Tekmovalka Športnega kluba Hyong Staša Lubej je na svetovnem prvenstvu v kickboxingu združenja WAKO, ki je potekalo od 30. novembra do 8. decembra v turški Antalyi, osvojila naslov svetovne prvakinje v light kontaktu v kategoriji do 50 kg.

  V prvem kolu je ugnala Poljakinjo Zaneto Ciesla, v drugem Bolgarko Marielo Angelovo, v polfinalu je bila boljša od Avstrijke Lise Kössler, v borbi za naslov prvakinje pa je premagala Rusinjo Anastazijo Grinevič.
  Najbolje sem se borila v finalu. Najtežja je bila sicer prva borba z neugodno nasprotnico. Bila sem zelo nervozna, ker me je na prejšnjih tekmovanjih že enkrat premagala,” je pot do novega naslova najboljše na svetu – po mladinskem v kickboxingu in članskem v taekwon-doju – opisala Lubejeva. “Potem je bilo lažje in vsak dan sem imela boljši občutek. Zelo sem vesela.
  IMG_9681

  Iz borbe v borbo je bila boljša, sploh v finalu pa je bilo vse tako, kot mora biti,” je nastop svoje varovanke ocenil trener Uroš Bernard. Tudi on je bil najbolj negotov glede borbe s Poljakinjo, a se je vse izšlo po načrtih “Sicer sva za vsako borbo skovala drugo taktiko in se je obrestovalo. Tudi njena motivacija je bila na vrhuncu,” je dodal.

   

  r4r

  Od ostalih reprezentantov sta naslov svetovnega prvaka osvojila še Jan Softič (kick light do 84 kg) in Dejan Vajs (kick light do 89 kg), srebrna sta bila Nejc Gazvoda (light kontakt do 69 kg) in Jaka Hudales (point fight, do 74 kg), bron pa so osvojili Marjan Bolhar (kick light, do 79 kg), ki se zaradi poškodbe ni mogel boriti v polfinalu in je bil proglašen za najboljšega tekmovalca v kick lightu, ter Nina Gorišek (kick light do 55 kg), Nedina Torić (light kontakt nad 70 kg) in Aleš Lorber (light kontakt do 94 kg).

  Kickboxing-reprezentanca-Slovenije

  IMG_9689

2Comments
 • Posted by Miha on December 9, 2013 at 8:59 am

  TOP!

  Reply
 • Posted by Ana on December 9, 2013 at 9:54 am

  BRAVO Team Hyong!

  Reply

Leave a reply

Cancel reply