• LARISA SVETOVNA PRVAKINJA, MAŠA SVETOVNA PODPRVAKINJA

    LARISA SVETOVNA PRVAKINJA, MAŠA SVETOVNA PODPRVAKINJA

    Njena klubska kolegica MAŠA KENJALO pa je v isti disciplini, kategorije -60kg zasedla odlično 2. mesto in se tako okronala z laskavim nazivom svetovne podprvakinje.

    Larisa je v prvem kolu sicer suvereno premagala Madžarko, Nikolett Mezei, a je bilo zato v drugem kolu z Avstrijko, Beatrice Ledebur, zelooo napeto vse do zadnjega trenutka, ko je Larisa povedla in tako vsem dokazala, da se je vredno boriti prav do zadnje sekunde. »Levinja« ni odnehala niti naslednji dan, ko si je z Nesto Baxter iz Velike Britanje in rezultatom 3:0 priborila finale. Finalna borba je bila finale z veliko začetnico in nikakor primerna za navijače s slabim srcem. Tako Španka kot Larisa nista popuščali, a je na koncu po šestih minutah, Marta Gonzales Campo morala premoč priznati Larisi.

    Larisa je na svetovnem prvenstvu, nastopila tudi v disciplini PF (point fight), a je s tesnim rezultatom 17:19, žal izgubila proti Mehičanki.

    Maša je v prvem kolu prav tako s 3:0 premagala Tahirah Abdul-Qadir, Američanko, nato se je v drugem kolu pomerila z Nemko, Jessica Winken, kjer je borbeno povedla in se uvrstila v polfinale. S Poljakinjo je bila borba težka, a je Maša prav tako dokazala, da hyongice ne odnehajo kar tako, ter se z rezultatom 2:1 uvrstila v finale, kjer je pri neprestanem nihanju rezultata, na koncu vseeno zmagala Italijanka, Luna Mendy.

    Tina Baloh, članica Pon Do Kwan kuba Zagorje, že neka let pridno trenira skupaj z našima tekmovalkama, je v kategoriji PF (point fight) zasedla odlično 2. mesto.

    Svetovno prvenstvo v kickboxingu se odvija že cel teden, vse do nedelje 26.11.2023

    Na priljubljeni poletni destinaciji na jugu Portugalske, Albufeira se je zvrstilo 1369 tekmovalcev iz 70 držav. Slovenijo zastopa 21 članov in članic reprezentance ter 6 trenerjev, med njimi je tudi naš, Uroš Bernard.

    Z zlatom sta se v slovenski reprezentanci, do sedaj okronala še Tyra, Barada in Dean Vukančič.

    Iskrene ČESTITKE prvakom in vsem tekmovalce ter trenerjem za odlično opravljeno delo.

    Navijamo dalje.

    #PONOSNIteamHyong

Leave a reply

Cancel reply