• ČLANSKE EVROPSKE PODPRVAKINJE in BRON

  ČLANSKE EVROPSKE PODPRVAKINJE in BRON

  Zadnji teden v aprilu se je v Poreču odvijalo Evropsko prvenstvo v taekwondoju verzije ITF. Na tekmovanju kjer je nastopilo malo manj kot 600 tekmovalcev iz 28 držav, se je zvrstilo kar 1044 nastopov. Naša ekipa deklet Larisa Žagar Slemenšek, Maša Kenjalo in sicer odlična semistka iz kluba Pon Do Kwan Zagorje, a treninge taekwondoja pridno obiskuje v ŠK Hyongu, Tina Baloh so se odlično odrezala. Kot ekipa so skupaj z dekleti Uršo Terdin in Urško Gazvoda obe iz mariborskega Hwaranga ter še s članico kluba Ahac in Šentjurja, Petro Gobec in  reprezentannčim trenerjem Urošem Bernardom osvojile naslov članskih EVROPSKIH PODPRVAKINJ. Zlato se jim je res, za malo, izmaknilo pri Poljakinjam.

  Za Lariso Žagar Slemenšek in Mašo Kenjalo je bil to prvi nastop na članskem tekmovanju v taekwondoju, ki pa sta ga tudi v posaminih borbah odlično opravili.

  Larisa je v kategoriji -68kg zasedla odlično 3.mesto. V prvem kolu je s 4:0 premagala Angležinjo, Ellen Torres Magnusson, v drugem kolu s 3:0  Poljakinjo, Zuzano Gadzala nato pa je morala premoč priznati zmgovalki kategorije Finki, Miri Syovall za katero je bil to že 5. naslov evropske prvakinje.

  Maša Kenjalo je v kategoriji -62kg zasedla odlično 5. mesto. Po prostem prvem kolu je nato s 4:0 premagala Angležijo Holly Henwood, nato pa je z istim rezultatom izgubila z Irko, Sarah Lehane.

  Prehod v članske kategorije je tako zelo spodbuden in vse ČESTITKE za to gredo tako dekletoma kot tudi našemu trenerju Urošu BERNARDU.

  Kot klub smo izjemno ponosni na dosežke naših tekmovalk in odličnoim delom trenerja.
  Tekmovanja so se za letos šele odprla, tako bomo v velikem pričakovanju spremljali nastope še naprej.

  Na tekmovanju se je celotna slovenska reprezentanca odlično odrezala. Slovenska himna je odigrala kar 5tim posameznikom, 2x so stopili na drugo in 4x na tretjo stopničko.

  ČESTITKE gredo vsem tekmovalcem in trenerjem. Hvala staršem za podporo in glasno navijanje tudi v živo.

  #teamHyong

   

Leave a reply

Cancel reply