• LARISA, EVROPSKA PRVAKINJA IN PODPRVAKINJA V ENEM

  LARISA, EVROPSKA PRVAKINJA IN PODPRVAKINJA V ENEM

  Larisa Žagar Slemenšek je osvojila naslov Evropske prvakinje in podprvakinje v dveh disciplian v kickboxingu.

  V Antalyi (Turčija) se je v soboto, 12.11.2022, pričelo Evropsko prvenstvo v kickboxingu za članice in člane. Na tekmovanju je nastopilo 864 tekmovalcev iz 39 držav, med njimi tudi reprezentanca Slovenije s  28  tekmovalci v petih disciplinah.

  Eden izmed reprezentančnih trenerjev je tudi Uroš Bernard, ki je s sabo v Antalijo pospremil tudi dve svoji varovanki,  Lariso Žagar Slemenšek in Mašo Kenjalo.

  Larisa Žagar Slemenšek nastopa kar v dveh disciplinah in sicer point fight (PF ) in light contact (LC), Maša v disciplini LC.

  Žal je Maša že prvo borbo proti Sari Pesut iz sosednje Hrvaške izgubila z 0:3 in tako se je zanjo to tekmovanje tudi zaključilo. V kategoriji  LC -55kg je slavila Madžarka, Laura Fanni Kovacs, nastopilo je 14 tekmovalk.

  Larisa pa je v disciplini PF, najprej premagala tekmico iz Norveške, Regine Kruger Langefoss s 13:3, nato si je mesto v finale prislužila z borbo hrvaške predstavnice, Elo Zaor.

  Žal pa ni uspela v finalni borbi z Italijanko, Eleno Pantaleo in tako zasedla odlično 2. mesto na Evropskem prvenstvu v kickboxingu, v disciplini PF (point fight) s tem pa se je tudi uvrstila na prestižno tekmovanje WORLD COMBAT GAMES.

  V svoji primarni disciplini LC, pa se je  Larisa najprej pomerila z Italijanko, Michelo Bressi in jo z rezultatom 3:0 premagala, ter vstopila v naslednji krog kjer je z  2:1 premagala Nesto Baxter, tekmovalko z Velike Britanije. V finalu pa je suvereno premagala Poljakinjo, Karolino Slodkowska in tako osvojila naziv evropske prvakinje v kickboxingu, disciplina LC (light contact), kjer je nastopilo enajst evropejk.

   LC -55kg je slavila Madžarka Laura Fanni Kovacs, nastopilo je 14 tekmovalk.

  ČESTITKE Larisa Žagar-Slemenšek in Uros Bernard.

  Slovenska reprezentanca je lahko z razpletom evropskega prevnstva zelo zadovoljna.

  Domov namreč prinašajo kar 6 naslovov evropskih prvakov, 5 srebrnih in 6 bronastih kolajn.

  S ponosom smo spremljali prenose slovenskih borcev in bork. Bravo Slovenija in vse čestitke.

  #teamHyong

   

   

Leave a reply

Cancel reply