• Larisa Žagar Slemenšek osvojila Svetovni pokal, ekipa članic najboljša

  Larisa Žagar Slemenšek osvojila Svetovni pokal, ekipa članic najboljša

  Pretekli teden med 30.9. in 10.9.2022 je bilo za trenerja Športnega Kluba Hyong, Uroša Bernarda, zelo napeto. S kadeti in mladinci je kot reprezentančni trener v italijanskem Jeoslu zastopal Slevenijo v kickboxingu. Na svetovnem prvenstvu je nastopilo kar 1909 tekmovalcev iz 63 držav. Slovenski reprezentantje so se odrezali odlično in domov odnesli kar trinajst (13) odličij. Slovenija se lahko tako pohvali s šestimi (6) novimi svetovnimi prvaki, enim (1) srebrom in šestimi (6) broni.
  Kot klub, tokrat nismo imeli nobenega predstavnika, se pa v Celju uri kar nekaj perspektivnih mladincev, ki jih bomo na tovrstnih tekmovanjih z veseljem spremljali v naslednjih letih.
  Tekmovalca torej v Jesolu nismo imeli, so se pa naša tri dekleta v istem tednu nahajala ne daleč stran v Kopru, kjer je potekal Svetovni pokal v Taekwondoju.
   
  Trener Uroš Bernard se je tako v soboto iz italijanskega Jesola skoraj da “preslikal” v Koper, kjer je pomagal članicam do 1.mesta v ekipnih borbah. Slovensko ekipo so sestavljale kar tri Hyongice; Maša Kenjalo, Tina Baloh in Larisa Žagar Slemenšek, iz mariborskega Hwaranga pa še Urša Trdin in Urška Gazvoda.
  Dekleta so najprej premagala ekipo iz Norveške, nato pa sta se zvrstili še kar dve ekipi Argentink, s katerimi Slovenke niso imele pretiranega dela. Tako, so med osmimi članskimi ekipami osvojile Svetovni pokal.
  Za Lariso Žagar Slemenšek, pa je bil enako uspešne  še dan prej, ko je v posamičnih borbah, med članicami premagala vseh osemnajst (18)  nasprotnic in se tako ponosno okronala z zlatom in osvojila svetovni pokal v kategoriji borbe 65kg.
  Najprej je s 4:0 premagala Angležijo Courtny Smith in Irko Alice Larkin, nato je s 3:0 ugnala,  Argentinko Camilo Canut ter v finalu še Romunko  Adelino Alicio Mihai s 3:1.
  Maša Kenjalo, ki je prav tako nastopila v med članicami v posamičnih borbah do 60kg, je žal že v prvem krogu izgubila z Argentinko, Maria Agustina Altamirano, ki je na koncu pristala na drugem mestu, zmagala je Nizozemka Sam Delrock.
  Članska moška ekipa je osvojila 2. mesto, posamično pa so Slovenci osvojili še štiri (4) zlate in tri (3) bronaste kolajne.
  Na Svetovnem pokalu je nastopilo 123 ekip s celega sveta s 1304 tekmovalci.
  Mi smo na vsa naša dekleta zelo ponosni, prav tako pa tudi na trenerja Uroša Bernarda, ki je ponovno dokazal, da je Športni klub Hyong na pravi poti.
  Zahvaljujemo se vsem trenerjem v Kopru, ki so našim dekletom stali ob strani ter vsem srčnim navijačem.
  S tekmovanji še nismo končali. V novembru nas namreč čaka še člansko Evropsko prvenstvo v kickboxingu, ki bo potekalo v turški Antaliji.

Leave a reply

Cancel reply